Pages - Menu

28 Aug 2012

Apakah Benar?

  • Jikalau I tak call U....."itu maknanya I sedang menunggu call dari U ,Isengaja buat begitu sebab I kan perempuan ...nak manja-manja sikit lah,boleh kan..."

  • Jikalau I jalan terus dan tidak menoleh ke belakang.... " faham-faham jer la ok itu maknannya I menanti dari panggilan U atau harap-harap U kejar I dan pujuk I ...faham..."


  • Jika mata I tak berkelip lihat mata U ..." I tunggu U untuk memberikan kata-kata manis dan romantik dari U...perempuan suka kalau di puji-puji tau...."

  • Jikalau I marah-marah dan sakit hati dengan U..."...pujuk lah I dengan pujuk rayu U dan jangan biarkan I terus berlalu pergi dengan air mata yang berlinang...I benci tau...


  • Jika I mula macam menggatal kan dan mula nak dekat-dekat dengan U ..."...I nak dengar U ucapkan ...I LOVE U ...I SAYANG pada U...ok..."

  • Jika I diam membatu tidak ceria..." I mahu U tanya kenapa ,mengapa...jangan biarkan I begitu sahaja ,I nak u layan I macam baby...I nak U  belai-belai I..." 


  • Jika I sengaja buat tak tahu dan buat tak layan U..." I sebenarnya hendak U berikan I perhatian ,jangan lah U asyik layan kawan-kawan U..."

  • Jika U nampak I tak berapa kemas atau selekeh..." U beritahu I ...U nampak cantik lah hari ini ,ambil hati I tahu jangan sakitkan hati I..."

  • Sekiranya I bersedih dan mula menangis..."pegang tangan I dan beritahu I yang segalanya akan kembali normal dan berikan I kata-kata semangat dan peransang...."

  • Jika U ternampak I dari jauh ..." buat sedikit kejutan dari belakang I ,sebagai perempuan I suka dengan kejutan...so sweet tau...

  • Andai kata U ternampak I dalam ketakutan..." lindungi diri I dan berikan I keyakinan..."


  • Jika I mula mengusik U..." jangan pula U buat bodoh jer...senda gurau dengan I ,usik I semula berikan sedikit lawak jenaka yang memungkin I ketawa gembira..."


  • Sekiranya U bertanya dan I diam..." itu maknanya I tidak suka dan juga U jangan memaksa,kami perempuan tidak suka di paksa..."



  • Andai kata I cakap,I suka dengan U..."...I berharap sangat yang U juga akan kata perkataan yang sama dan U lebih lagi suka dengan I..."


  • Ada kemungkinan besar jika I pegang tangan U...." tolong sambut semula tangan I walau cuma sebentar...bukan mahu apa-apa cuma perlukan sedikit sentuhan bermakna..."


  • Jika I beritahu sesuatu rahsia..." jangan sesekali U pecahkannya dan beritahu sesiapa ,itu maknanya I sudah percaya dengan U..."

  • Ada ketikanya I akan melihat rupa dan mata U..."jangan sesekali U berpaling ke arah lain ,walaupun U tidak kacak tapi U masih ada sinar dan manisnya..."

  • Sekiranya I rindu pada U..."ianya sangat menyakitkan di dalam diri dan I hendak U tahu..."

  • Andai mungkin U sakitkan hati dan perasaan I..." sebenarnya luka itu masih berbekas dan tidak mudah untuk di lupakan....sakit tau..."

  • Dan sekiranya I minta putus ...." sebenarnya jauh di sudut hati I , I masih perlukan U ,masih berharap pada U ....U jangan putus asa untuk dapatkan I semula....ok ....Sayang...."

chow!

26 comments:

  1. wanita pening untk dijaga..hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn dijaga ...sayanginya jer mereka2 ini...hehe!

      Delete
  2. xboleh nk kata 100% setuju.. ada yg betul, ada yg x.. tp biasala, hati pempuan ni kan rapuh gitu..kdg² sgt rumit.. suke berkias..ehh, mcm sy je.. hahaha

    ReplyDelete
  3. bukan main banyak songeh. hek!

    ReplyDelete
  4. selalunya perempuan mulut cakap lain,hati cakap lain,hehe

    ReplyDelete
  5. Betul. Tapi bukan semua. Kalau saya mengada-ngada sangat, habis dijotosnya saya. Kah kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahasa Jawa. Pukul maksudnya. Tapi tak berapa pasti. Mohon google. Hehe.

      Delete
    2. Dengan aku tak mahu beritahu maksud jotos. Felly jahat! bluekk

      Delete
  6. Jika I tak angkat masa U kol, maknanya I tgh main game. U tak bleh ganggu. Jika tak mmg sah2 U kena maki dengan I. Harap maklum.

    U oh U. Mcm mane nak setting 'reply' kat setiap comment. U tlg aja I eh. I tak reti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. annoying punye komen. sumpah rase cam nak terajang je. wahahaha

      Delete
    2. hmmm...mula2 u masuk kat (design) lepas tu (setting) lepas tu (comment) dan lepas tu u akan nampak (for replacement comment) dan disitu u akan nampak 3 pilihan ...u pilih yang terakir sekali selepas pop up window...begitu la lebih kurangnya...hehe!

      ini no akaun bank i...63637800015566 cimb bank -rm750 sahaja!

      ok tenkiu!

      Delete
  7. wanita memang sukar difahami dan lebih suka berkias dan mengharapkan agar si lelaki faham. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah difahami...sayangi jer kamu semua wahai wanita!

      Delete
  8. Hihihi...wanita nie...malu2 kucing...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...