Pages - Menu

25 Oct 2012

Cinta Maya


Mungkinkah aku akan terjatuh kedalam alam maya ini kerana cinta?

Sejak kembali solo sejak dapat berdiri kembali dan sejak membunuh semua rasa hati terhadap bekas kekasih hati diri ini semakin miang menjadi-jadi!

Salah siapa pun aku sendiri tidak tahu untuk diberikan jawapan.Semuanya berlaku dengan begitu semulajadi tiada panduan juga perancangan.Tiada yang mustahil didalam dunia ini lebih-lebih lagi di dunia cinta segalanya berkemungkinan terjadi dan menjadi realiti.

Cuma aku tak pasti adakah ianya mampu berlaku disini di dunia maya ini!

Jika berlaku sekalipun bagaimana harus di mulakan dahulu.Bagaimana untuk merealisasikan impian jadi kenyataan.Umpama menarik keluar bayang yang hitam kelam dari dasarnya ke atas bumi yang nyata.Susah tu kannn!

Diam-diam aku terpikat dengan seseorang didunia blog in...hahahaha! Siapa erk?

Ini mungkin cuma perasaan aku sahaja tetapi aku suka dengan perasaan begini ianya membuatkan aku jadi ceria gembira.Kembali menjadi muda remaja kembali merasa saat-saat hati suka kepada seseorang walaupun hakikatnya tiada apa-apa lagi yang berlaku.Pelik sungguh tetapi aku memang girang macam jahanam sekarang ...hahaha!

Persetankan dengan segala macam persoalan yang penting sekali aku seronok dan happy.

Mungkin ada gaya dan lagak poyo sikit tetapi apakah perlu aku ambil peduli.Yang rasa itu adalah hati aku perasaan aku atau lebih jelik lagi aku terperasan sendiri...syok sendiri uuu! Biarlah asalkan aku bahagia.Ini sekian kali aku merepek ikut naluri hati aku bak kata Once Mekel...suka sangat aku dengan lagu itu!

Eh! tajuk lagu dia Hilang Naluri...ahhh! Lantak lah!

Entry ini aku rasa aku paling sempoi menulis.Tersenyum tersengeh bak kerang busuk ntah apa-apa ntah yang bermain didalam fikiran aku.Serius aku menulis dengan begitu selesa dan bersahaja.Semuanya datang sekaligus tiada tersekat-sekat seperti selalu yang harus berhenti sejenak dan berfikir dan sambung semula menulis kali ini tidak.... aku menulis sekali jalan begitu!

Berbunga-bunga bak ada taman dalam hati aku kini.Namun siapa bunga itu masih menjadi persoalan kerana ianya datang dari dunia maya ini.Cuma tulisan-tulisan sahaja yang semakin nakal dan semakin gatal bersenda gurau...hehehe!

Aku rasa ada seseorang sudah mulai terperasan...eh! macam aku jer tu...eh! memang u laaaa! hehehe!

Entry ini memang di tulis khas buat u!

Jangan malu ok jarang kita jumpa post yang sebegini di dunia maya ini.Ini memang sesuatu yang agak istimewa kerana aku sendiri belum pernah terjumpa tulisan yang macam ini tulisan mengurat gadis!

wewiiiiit!

Siapa pernah jumpa? Tulisan yang ditujukan khas kepada seseorang didalam dunia maya ini dengan niat ingin lagi tahu dan mengenali dirinya.Rupa dia aku tahu tetapi rupa aku dia tak tahu...tak adil bukan maka aku rasa aku perlu berlaku adil untuk memperlihatkan siapa diri aku sebenar dan biar dia sendiri menghakimi aku...biar mulut dia terbuka luas tergangga....

"....laaaa mamat ni poyo yer...."


Namun jika aku ini taste dia...cewahhh! Adalah peluang untuk aku berkenal mesra dengan dia dan siapa tahu untung sabut timbul untung batu tenggelam...konfiden gila ni namanya...huhu!

Buat u yang membaca tulisan ini.Ini tulisan iklas dari sanubari i buat u.Jangan terperanjat tetapi meloncatlah kegirangan atau keseraman bagai di rasuk hantu syaitan.Ini tulisan sehala yang tiada tentu lagi jawapannya.Bak kata orang putih...small try baby!


Kita lihat siapa yang kena dan terkena dan lihat juga bagaimana dia mengawal situasi ini...hehe!



Chow!

51 comments:

  1. wewiitttt..dalam hati ada bungaaaaa..bertaman taman suda membiak di hati tu...

    sapakah yang bertuah suda buat jatuh kegirangan tu ekk ? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ini yang seram ni....

      nak tunggu komen dia!

      huhu!

      Delete
  2. Replies
    1. Sampai masa tibanya waktu,
      redup hati kau berdua,
      bila dua jasad bersatu,
      hidup mati jadi bersama.

      Gill doakan yang terbaik untuk kau. :)

      Delete
    2. i sukaaaaa ayat u tu gill ;)

      Delete
  3. Fuiyoo..aku tunggu dia komen jugak la..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kita nantikan ...hehe!

      Delete
    2. sebenarnya aku pernah buat entry lebih kurang camni..ditujukan pada someone yg aku kenal kat alam maya..tapi versi aku lebih terlindung la..takde sape2 dapat tangkap kecuali gadis tu..hehehe

      versi kau ni straight to the point..level lagi tinggi ni..semoga berjaya bro..:D

      Delete
    3. haha...nak komen apa yer...tak per la kita tunggu jer!

      Delete
    4. saya daaa commentttttttttttttttttt dan saya da malu skrng x_x

      sssaaya sssayaa (nampak x da gagap tu )
      hiks!! saya xbole nk cmmnt apa2 sbb tatw erkkk saya jd blur kjp!
      tapi saya nak awk taw saya tersenyummmm je bace entry ni sekali2 saya melompat2 mcm katak!

      saya kena bagi jawapan ape ni? hehe
      "saya terima nikahnya hahahahahaha *sumpah gurau!

      awak tenkiyu so much!

      Delete
    5. hehe sweet x....mari kita meriahkan dunia maya ini dengan kisah kita...


      mahu x u?

      ulalalala!

      Delete
    6. sgt sweet ok!
      sampai skrng sy tersenyum sendiri
      pipi sy da ade blusher taw >.<

      Delete
    7. kompom tambah sweet kalau i nampak u face to face....upload la pic u sedang sweet2 tu ok!

      muah2!

      Delete
    8. i juga akan keluarkan 1 pic spesel utk u tatapi ...nantikan di next entry...hehe!

      ehmmmm geramnya!

      Delete
    9. dah tengok kannnn .....so macam mana...hehe!

      Delete
    10. da tgk da hehe ;)
      cepat nye awk tunaikan haha
      tenkiyuuuuuuuu

      Delete
  4. Oo.. boleh ek jatuh cinta di alam maya melalui blog? Kehkeh.. selamat berjaya ye... org itu adakah blogger femes seperti fatin liyana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fatin liyana femes sangat tu mana hingin dengan kita ni...;)

      Delete
    2. belum cuba belum taw awk
      kan lyd kan?

      Delete
  5. rasa mcm tau je siapakah gadis itu.
    haha
    btw, good luck bro
    selamat pengantin baru.
    eh?
    :p

    ReplyDelete
  6. ehem hati berbunga-bunga, kita tau sapa tu,jengjeng :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa madi sapa? kita nk taw jugak ;)

      Delete
    2. ehh mana bole rasuah..cepat bgtw.
      nak laksa polo x?

      Delete
    3. sudah gaharu cendana pula kannn....noti la u ni!

      Delete
  7. wah..akhirnya awk dah senyum kembali. takdelah entry sedih-sedih lagi pasni,kan..? bagus2.. baru rasa ada nyawa dlm entry2 awk. ok..tahniah..semoga berjaya dengan step seterusnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah kalau x boleh juga terpaksa la guna bomoh siam ...hehe!

      Delete
    2. berdosa tu. masuk api neraka..kehkehkeh..

      Delete
  8. dah lama tak singgah blog LELAKI SEMALAM ni ..
    SEMALAM lagi ke ???
    grrr :3
    anyway , ur entry quite loverrr ..
    lmfaooo <3

    ReplyDelete
  9. senyum lihat lelaki semalam gembira. alhamdulillah..di sini doakan ..jadikan dia halal untuk u ok. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...nak kena kumpul doa dari 40 orang ni untuk direalisasikan ....insyaallah!

      Delete
  10. hehehe.. aku faham2 sangat perasaan ko bro..heehee.. dari segi alam percintaan dan kisah percintaan, kita sama je.hahaha. bertahun2 pintu hati terkunci, tiba2 terbuka semula dengan tiba2.. ia sesuatu yang sangat2 indah.. dan, i wish u good luck bro.. semoga ia akan menjadi kenyataan dan terus mengubat kesengsaraan bertahun2 tu.. ko happy, aku pun tumpang happy bro. :)

    ReplyDelete
  11. haha~ selamat bercinta dan selamat ari raye korban...

    ps:bestnye dilamun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasaan di lamun ni mmg mengirangkan ...

      Delete
  12. tu diaaa...dh jumpa bunga dia.. gud luck.. selamat bercinta kembali.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sy tau siapa bunga tu.. pengomen tegar di blog sy.. kehkeh

      Delete
  13. Walaupun tidak bertentang mata tapi terkesat dihati :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...