Pages - Menu

27 May 2013

Long Beach Perhentian.


Selama 5 hari aku kat Pulau Perhentian ,Terengganu.Ini tempat memang aku tak pernah jemu pergi sudah lebih dari 5 kali ke sana tapi aku masih lagi mahu ke sana lagi.Suasana di sana buat aku terlupa segala2nya.Hilang semua galau dalam hati dan jiwa aku.Aman sentosa bahagia selalu begitu.

Bila aku di sana semua yang berbelit di dalam kepala otak harus terus terlerai.

Kali ini kesana aku di sertai lebih dari 25 orang kawan2 baru.Kawan aku yang kelolakan trip ini dan aku di ajak sertai.Mereka yang turut serta agak muda2 kali ini sekitar 18 ke 25 tahun.Cuma aku dan kawan aku jer yang agak senior dari mereka.Ala2 abang besar gitu!

Siang ke malam tiada rehat lansung bila kita di kelilingi oleh orang2 yang lebih muda dari kita.Banyak betul rencananya.Tidak boleh duduk diam habis keliling pulau kami terokai.Dari Perhentian Besar sampai ke Perhentian Kecil memang sangat happening!

Trip kali ini sangat meriah dan berjaya sekali.Penyu dapat dilihat malah dipegang beberapa kali.Lebih dari 5 ekor yang berjaya di jumpai.Begitu juga di shark point kami sangat bernasib baik bertemu mata ke mata dengan ikan2 Yu yang chomel2 besarnya.Seram kepala lutut di buatnya...hehe!

Itu story yang sedikit lebih kurang yang boleh aku ceritakan kat sini kalau mahu tahu lebih lagi you all kena pergi sana la yer!

chow!


31 comments:

  1. dive ke lelakisemalam?
    Lamanya tak dive. mcm berdebar nak cuci laut pulau kat Johor bulan 6 ni.

    ReplyDelete
  2. layan kudrat org muda boleh patah pinggang bro... haha

    ReplyDelete
  3. fulamak, aku baru pergi redang (jiran perhentian jugak) awal mei hari tu. memang terbaik!

    ReplyDelete
  4. seronoknyaaaaaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  5. Lain kali kalau nak pegi lagi, sila agak saya.. :)

    ReplyDelete
  6. tak pernah lg smpai ke terengganu.

    ReplyDelete
  7. tak de awek ke yang sangkut? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana x der...mesti la ada...kahkahkah!


      awek somalia!

      Delete
  8. seronok nyer la gi bercuti.

    ReplyDelete
  9. Seronoknya tapi kawan aku takda yang berminat bercuti kat tempat2 macam ni. takkan aku nak pergi sorang pulak

    ReplyDelete
  10. Oh tak pernah lagi sampai ke sana...

    ReplyDelete
  11. takpayah pergi maldives. haha. dari aritu teringin nak pergi. tapi takde kesempatan pun. sedih.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...