Pages - Menu

19 Jan 2013

Kitew 0ke apew!







Gadis - wei....naa dngo ctew sal eja? Dye ue mmg siak dox

Aku   - creta ar....

Gadis -Aitu aq pnjam r tiub dye,aq tnye dye, Ko naa Pkai x...Dye kte x...Pas ue es0x nyew syuk tp0n pkwe aq suw0h at umah ...Time ue aq tngh keje...

Aku   -Lps tue dye ckp ape?

Gadis -Dye ckp ar naa ppkai mlm ue jgax ...Tpy sbl0m aq pnjam an, dye ckp x naa pkai...Pas ue an, blkang k0 dye ckp yg k0 ssuai pkai 125,bkn ape dye jelez jex ue....

Aku   -0ooo cam tue biar ar mmg die jlez kt aq....

Gadis -L0w mcm k0 pkai bju bru an,dye tngox jex...Time kte g mlake ue...Um,dye dpan jex nmpak baik...Tpy,blkang kte an....Dye,mak dye kt0k2 kte...mmg taw sngt!

Aku  -Aq pn nyampah gk tpe nk buat cam ner dh kwan....xpr ar ktew buat bdoh jer oke....

Gadis -Dye bnyk r cte psal k0...Dye ckp r k0 naa apew sume dpt....Sbb k0 adek bradek dew 2 ...L0w dye,kne r kejew sndry ...Aq lyan an dye jex...Kte jex yer...Tpy Myanpah ...Taw!

Aku   -ak tau tue...

Gadis - Aq pnas jex tng0x dye ue anak branak....Um, m0t0w k0 cam new jex?

Aku   -Aq pn pnas gk tpy mls la nk cri hal bng msa jex...aah new nape? k0 jlex erk?

Gadis -Daa dpt kew? Aq es0x dpt laa...T aq naa ajax jln2 dpn umah eja,gedix n farahin....

Aku   - nK buat ape?

Gadis -Bak0 drah ...Ee,mmg myrap drah aq ngox dye blgak ngn m0t0w 125 syuk ue....

Aku   -Ape kta ktew bko jex m0t0w dye nk...hehe!

Gadis -Bko?

Aku   -Aah ler kt skit hti tdye....hehe!

Selang beberapa minit kemudian....


Gadis - errmmm spew niey wei?

Aku   -ktew ar?

Gadis -ehhh? almax slh org la...napew x bru thu awal2 tdi?

Aku   -ntah x tau awk yg msg kitew ...kitew lyn jex lar....hehe!

Gadis -...eeee mency la....tp sowey kay!


Selang beberapa minit kemudian dia cal aku dengan tergelak-gelak sambil minta maaf...aku ok jer!


Sms sesat yang masuk di awal pagi ke handphone aku buat aku tergelak besar semalam.Part yang paling best ialah aku terkejut gila bila terima sms yang pertama sekali masuk sebab ayat yang dia gunakan amat sungguh luarbiasa dan hampir aku tidak fahami lansung.

Lelaki seperti aku yang tenang dan macho dengan selamba terus melayan si gadis ini dan menulis msg mengikut cara dan rentak si gadis.

Cuma aku tersilap sedikit kerana terlalu banyak perkataan " hehe" yang mungkin bukan satu kebiasaan perkataan yang digunakan bila diantara dua gadis berbalas-balas sms.Cuma lelaki sahaja yang suka guna " hehe" di setiap sms mereka.Jika aku berhati-hati mungkin lebih banyak rahsia yang mungkin berjaya aku singkap dari gadis ini.

Namun yang pasti orang perempuan memang kuat mengata dan mengumpat belakang-belakang...yer dak!

Itu jer la cerita girang kitew di pg jmaat nie!

Chow!


47 comments:

  1. 1stly nk komen bahasa tu.. bahasa alien ke? baca ckit ok lg, bc byk, sy dh nk pitam dh.. xpaham langsung..hahaha

    2nd, yesss..pempuan suka mengata belakang.. sy akui tu.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1-bahasa itu bahasa gadis2 sekarang....

      2- ini baru kelas iklas wooooo!



      hehee!

      Delete
    2. pelik pulak bahasa gegadis skang..miahaha..punah!!


      kenala ikhlas, xmo jd hipo..tp xleh terlalu jujur.. btl x???

      Delete
  2. Haha kesian insan tersebut.Wrong person dia hantar sms.Kau layan pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dah agak ni mesti awek apa lagi layan ler...hehe!


      mana tahu kan!

      Delete
  3. hahahahahaha..!!


    kelakar..! best gak ngumpat org dgn org kite x kenal kan..?

    mintak no tepon..! :p

    ReplyDelete
  4. langsung berbelit aku nak paham ape yang die cakap. perosak bahasa. aquew tax paham lewwwwwwww

    ReplyDelete
  5. apakah maksud ayat di atas? rasa macam nak hatuk kepala kat dinding baca mesej2 korang T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...jgn r mrh kitew...kitew ikt jew thau...

      Delete
    2. eh awak ni...itewwww memang shukewww bacew ayat-ayat gitewwwww.. -.-

      Delete
    3. rper yer u skewww taip mcm gini kannnn....hehe

      Delete
  6. Ya Allah susah gila aku nak faham wey. Hahaha. tapi best jugak kau jenis melayan sms macam nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg r bes mlyan klu x mcm ne naq jdq....hehe

      Delete
  7. besanye kalo tulis 'hehe' mesti ade someting fishy..hahah

    ReplyDelete
  8. aku cuba baca tapi aku tak faham juga.
    Aku rasa dia orang ni boleh buat Kamus Bahasa yang baharu la..

    ReplyDelete
  9. bahasa para remaja memang aku tak faham..dulu tak ada main SMS..

    ReplyDelete
  10. adoi... merangkak aku baca msg korang. lelaki ya dak? kah kah kah... untunglah kau...


    [Pisang Kaki]

    ReplyDelete
  11. tak paham =.=''


    'hehe'...patotlah suami TH selalu je msg cmni.mmg style org lelaki cenggini yer
    baru tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....kdng2 okew ape kn...rse mcm kiyut la plak...

      Delete
  12. natang nya bahasa tulisan nihhh -_____-

    ReplyDelete
  13. Boleh faham bahasa tu tapi lambat la. Last2 aku baca part komen ko tu je. Barulah rasa mcm normal skit. Huhu.

    ReplyDelete
  14. hahahahahahaha.. kenapa aku tak pernah terfikir nak buat macam ni bila ada sms sesat masuk.hahahahhahaa.. siot je ko kan.hehehhee. bro, mana tau budak tu comel. tak kisah lah bahasa alien dia pakai pun, mana tau boleh jadi jodoh ko. ko boleh bimbing dia..hehehehe

    ReplyDelete
  15. Penat aku baca cara taip macam tu. Haha.

    ReplyDelete
  16. loading jap baca ayat yang atas tu..hehe..last baru faham
    ye ke..lelaki je suka guna "hehe''....rasa same je..

    ReplyDelete
  17. Serius susah gila nak faham bahasa gadis tu. Hahaha! Memang la tak kenal, tapi susah kut nak paham apa yg dea cerita :D

    Tapiyy, cowmeyl apeww boodarx tuww. Bowley jardikanz aredex angkatz. <-- Erkk! Jadik tak guna bahasa dorang? >_<

    ReplyDelete
  18. hahaha... memang best giler kalau melayan sms sesat nih.

    ReplyDelete
  19. aku pun pernah gak melayan sms2 sesat mcm ni masa zaman U aku dlu. tp x lama la. sbb pastu aku buat2 tanya, "errr, ni sape ek?"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...