Pages - Menu

21 Sep 2013

Oleh Kerana Cinta






"....abg lapar la tolong belikan I makanan boleh...belikan McRib 1 set eh...sampai depan rumah nanti call ok..."

"...abg boring la duk kat rumah ni jomm tengok wayang...."

"...abg esok pukul 1pm kita pergi jumpa...lala,lolo,lili....bla bla bla..."

Sejak bercouple dengan gadis muda ini aku semakin sibuk semakin tiada masa untuk diri sendiri.Satu hari dilalui terasa semakin singkat masanya.Setiap masa aku terpaksa berjaga2 kerana takut2 ada panggilan kecemasan dari gadis ini.Orang muda ada sahaja rancangannya.Panas punggung kalau seharian duduk rumah sahaja.Mahu atau tidak terpaksalah aku ikut rentaknya.

Kalau cerita tentang text msg melalui handphone pada saat ini aku rasa aku adalah mangsa kepada keadaan.Beratus msg keluar dan masuk setiap hari.Bukan tidak boleh call terus tetapi melayan tanpa bercakap adalah sesuatu yang sangat unik dan seronok.Cuma bab2 penting sahaja perlu dibuat panggilan.Lain2 hal yang berkait rapat dengan sikap dan tingkah laku keanak2an haruslah melalui msg2 di handphone.

Bermanja2 dan bernakal2.

Oleh kerana sibuk dengan melayan karenah cinta muda ini aku kekurangan masa untuk melepak bersama teman2 lain.Tiada cukup masa melepak depan laptop lama2.Mahu menulis di blog juga aku jadi blur seketika.Hilang idea di curi oleh si mata air.Hilang idea bukan kerana tiada idea tetapi tiada masa dan penat melayan acara si gadis seharian.Aku ni seorang yang suka melepak lama2 depan laptop melayan dan membaca tulisan2 orang lain.Sejak 2 menjak ini aku semakin tiada masa lagi untuk itu.Sedih jugak la kan.

Seronok memanglah seronok mempunyai teman yang masih muda remaja.Kawan2 ada juga yang cemburu dan sakit hati dengan aku.Ialah dulu kita tiada teman merekalah tempat kita bercanda mesra dan apabila kita sudah berteman maka masa untuk bersama dan melepak agak terbatas.Mahu atau tidak terpaksa lah aku buat pekak dan buat bodoh.Kalau diikutkan sangat nanti bergaduh pula nanti.

Biasalah...dulu aku pun macam itu juga suka menyakat kawan yang sedang hangat bercinta.

Bila bercakap bab bercouple ini kita pasti terbayang tentang berpegang tangan dan berpeluk.Tiada dinafikan perkara2 ini walau tidak secara sengaja atau disengajakan ianya pasti akan berlaku.Cuma kalau boleh cuba dihindarkan atau dikurangkan.Bohong jika perkara2 ini tidak dekat dengan pasangan yang masih baru didalam alam percintaan.Kalau ada yang menafikan anda memang hebat.Syaitan tidak hebat.

Ini bukan pengalaman pertama dalam percintaan buat aku.So ianya tidak susah sangat buat aku cuma aku ada sedikit rimas apabila harus mengulangi perkara remeh temeh dalam bercinta.Lagi rimas apabila pasangan kita ini masih muda .masih bergetah,masih lincah...huru hara aku rasakan hidup aku sekarang ini.

Sabar dan syukur sahaja yang bisa aku katakan sekarang.

Sebenarnya banyak cerita yang mahu aku kongsikan disini.Tidak kiralah benda yang baik atau tidak.Bukan niat mahu riak atau meninggi diri cuma mahu membawa pembaca aku merasai apa yang aku rasai.Sama2 dapat memberikan kata2 nasihat dan tunjuk ajar.Bukan hanya untuk aku tetapi untuk mereka2 yang sedang hangat benrcinta juga.Bagaimana melalui batas2 cinta yang boleh dan tidak boleh.

Walaupun usia aku agak matang tetapi itu tidak bermakna aku hebat mengawal aksi2 cinta.Nafsu dan cinta bila bersatu nilai gabungan ini mampu memandu kita kearah yang benar juga salah.Oleh itu kawalan akal terhadap hati perlu kuat dan kukuh di kala ini.Godaan yang bertali arus dan tiada henti mampu merubah kejadian yang normal kepada paranormal.Itu bahaya namanya.

Harap2 tiada yang melebihi batasan.

chow!

P/S....nanti i akan buat kunjungan balas semula.

44 comments:

  1. pasangan yg muda...untung lah tuan badan. tapi meluangkan masa bersama kawan2 juga perlu

    ReplyDelete
  2. sedang berbahagia sekarang nampaknya :-)

    ReplyDelete
  3. Sepertinya kumbang sedang berbahagia dengan bunganya. Aku harap kau tahu menjaga batasan. Dan berharap juga si dia itu tidak melampaui batas, Erk... aku tak tahu apa benda aku merepek. :P

    ReplyDelete
  4. Masa muda adalah masa yang paling indah dan penuh dengan cinta ^_^

    ReplyDelete
  5. gembira utk kamu. semoga perjalanan kalian ke jinjang pelamin.. amin.. ;)

    ReplyDelete
  6. semoga hubungan kalian smpai ke jinjang pelamin :)

    ReplyDelete
  7. aku tak nak komen apa-apa pasal dialog² di atas.

    ReplyDelete
  8. aku mcm nak belajar main skate la

    ReplyDelete
  9. promise ye buat kunjungan balas... heheh.

    dah ada gf baru ke LS? Hehehe... Muda ke? Mmg tak dinafikan nak ulang balik perkara2 remeh dalam bercinta ni agak membosankan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. promise u.

      tu la pasal lemas juga kekadang mlayan yer.

      Delete
  10. saya dapat merasai perasaan itu.. (n____n)

    ReplyDelete
  11. kalo dah de awek/pakwe, mesti masa ngan2 kwn kurang dah skt..apatah lg kalo nk blogwalking..huhu

    ReplyDelete
  12. aku dapat rasa apa hg rasa..tp cerita dalam sikit lg, lg feel

    ReplyDelete
  13. bila bercinta.. semuanya berubah
    terutama pemikiran dan jadual hidup.
    bila tiba fasa yg kedua - semuanya akan berubah kembali..
    pada masa itu, semuanya sgt menguji diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab ni mmg aku tahu sangat2...cuma nak enjoy skit skrang.

      Delete
  14. Org cakap bercinta dgn org muda kita akan terikut dgn perangai kebudak-budakannya..beza umur tu apa la nk dikisah.

    ReplyDelete
  15. wowww..xperibadi sgt ke bro kongsi kt sini =) he3..acaner la ye bercinta dgn dak2 muda ni..nk juga merasa..msti mnja2 je kan..harap bila dah bahagia xlalai la bro..biar ada masa skit utk dri sndri, kluarga dan Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sengaja aku mahu kongsikan ....mana tahu ada yang mampu membantu.

      Delete
  16. waktu bercinta semuanya indah..harap cinta nie kekal ke jannah.. :)

    ReplyDelete
  17. Pyka berkwan pon dgn org yg matang dari pyka . Biasa la prempuan muda nie manja skit kan . Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg manja itu hak orang perempuan...hihi.

      Delete
  18. semoga bahagia terus mengiringi perjalanan hidup kalian. kahwin la cepat2.. bahagia dan cinta tu lagi hebat kot lepas kahwin..... jgn jadi macam saya (wasting my time for 6 year utk sesuatu yg sia-sia) sampailah ke hari ini, i dont want man in my life. cukup ada abah dan adik beradik laki. Lain2 saya buat2 kenal je. harap tak berlaku kpd org lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. faham dengan apa yang kau alami....aku pernah laluinya.

      Delete
  19. semoga berbahagia n bergembira selalu.. :)

    ReplyDelete
  20. saya pun sedang dilamun... mari manage hubungan tu baik2...

    ReplyDelete
  21. tahukah anda yang anda sangat manis orangnya? wish to have someone like you one fine day.

    amboi ayat.!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...