Pages - Menu

7 Sep 2013

Hebat Video Ini

.
.








11 comments:

  1. well, judging people is not good but not wearing a headscarft is not good too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, bukan hak kita untuk judge manusia lain. contoh la, kita tegur dia pasal tudung, tapi dia tak nak pakai, tak pe. Tanggungjawab kita sebagai Muslim sudah selesai. Kita dah remind, dia buat atau tidak itu antara dia dan Di Atas.

      tapi kita tak berhak langsung nak boikot dia ke, tak nak kawan dia ke, nak marah dia ke. tak. kita tidak berhak. kita pun sama juga dengan dia. manusia biasa.

      Delete
  2. SETUJU DENGAN PENGOMEN PERTAMA..

    ReplyDelete
  3. kadang2 yg pakai tudung pun lg teruk. but well, who are we to judge...

    ReplyDelete
  4. eh kejap, apa kena mengena video itu dengan pasal pakai tudung? aku salah video kah? video yang aku dapat adalah what number do you see? something pasal iq test.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dah tengok video sebenar. well, pakai tudung atau tak semua tu bergantung pada diri sendiri. guideline sudah ditetapkan, terpulang nak ikut atau tak. tapi jangan la sebab dia tidak bertudung, maka kita pun tak nak kawan dengan dia.

      Delete
  5. apa2 pun tutup aurat tu wajib..

    ReplyDelete
  6. Allah je yg berhak judge..xelok la dah ttup2 tp pndg serong kt org lain..kn nshat lebih baik dri perli n sindir..bt org terasa pn berdosa..tp mnutp aurat 2 wajib..yg wajib kena paksa diri..

    ReplyDelete
  7. ini lah yg kita cakap... "menegur dengan hikmah..."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...