Pages - Menu

24 Feb 2014

Terimakaseh semua.Salam semua...semakin hari semakin aku jauh dari alam maya ini.Masa yang semakin terlalu kurang buat aku untuk kesini.Bukan sombong atau benci tetapi seperti sudah sampai masanya aku harus bergerak kedepan.Hari ini aku lansung tidak rapat dengan hal2 di dalam pejabat lebih hal diluar.Semakin hari semakin mencabar dan semakin kuat tekanan yang aku terima.Ini semua demi masa depan aku juga.


Alhamdulillah pada ketika ini apa yang dirancang sedang cantik berlari diatas landasannya.Begitu juga dengan hal hati dan jiwa ianya nampak begitu tenang dan aman.Insyaallah jika tiada halangan dan ada keizinan mungkin akan berakhir segala kesakitan dan keperitan didalam kehidupan aku.Syukur akan apa yang telah berlaku dan terjadi.Semua itu telah menjadikan aku seorang manusia yang penuh dengan sifat sabar dan tabah.Cukup mengujikan sebenarnya apa yang telah aku lalui lebih kurang dalam 5 tahun ini.

Disinilah tempat aku meluahkan segala2nya.

Sekejap diatas sekejap dibawah.Hari ini suka esok luka.Bertukar ganti seperti malam ke siang.Tiada aku minta semua itu berlaku tapi apakan daya sudah suratan aku begitu.Silih berganti dugaan dan cubaan yang diberikan dan aku terima dengan sebaik mungkin.Tidak mahu terlalu riak aku cuba berselindung dengan serendah mungkin agar tidak ternampak raut wajah yang sesal dan kesal.

Namun aku sangat percaya semua ini ada hikmahnya.Benar memang ada hikmahnya cuma cara dan gaya datangnya agak begitu berat untuk aku pikul.Orang kata berat mata yang melihat berat lagi bahu yang memikulnya.Sedih suka bercampur baur.

Semua telah direncanakan.


9:126. Tidakkah mereka lihat bahawa mereka diuji sekali atau dua kali setiap tahun? Namun begitu, mereka masih tidak bertaubat, dan tidak juga mereka mengingati.


Seringkali apabila aku terlupa aku cuba berpatah balik agar tidak aku terlalu jauh tersesat.Setiap dari kita memang ada sifat2 yang tidak begitu molek untuk dimiliki.Tiada persoalan lagi memang kita selalu terlupa sesuatu apabila kita di belenggu.Cuma jika itu yang kita mahu itu juga yang bakal kita terima.Tepuk dada tanya selera.


16:110. Kemudian, sesungguhnya Pemelihara kamu, bagi orang-orang yang hijrah setelah dianiaya, kemudian berjuang dan sabar, sesungguhnya Pemelihara kamu setelah itu, Pengampun, Pengasih.


Ya tidak sia2 lagi adakala kita perlu keluar dari apa yang kita percayai.Kita fikir kita sudah cukup bagus dan terjamin tapi sebenarnya tidak kita cuma berimaginasi dan berfantasi sahaja.Kini dengan semangat yang semakin pulih dan semakin segar aku mengejar apa yang selama ini aku impikan.Semoga semua yang telah membaca tulisan2 aku yang dahulu dan tahu pahit getirnya aku menahan segala rintangan dapat memberikan aku sedikit doa agar aku dapat terus bangun dan berdiri dan terus berdiri.

Jika ada umur panjang pasti akan kita bertemu lagi didalam alam maya ini.Aku bukan pergi jauh tapi aku pergi bukan untuk tidak kembali.

chow!

11 comments:

 1. Be strong .Since long time no see.Kemana menghilang ? Moga baik baik aja :D

  ReplyDelete
 2. tertunggu tunggu ur post! All the best in your life!

  ReplyDelete
 3. moga dipermudahkan segala urusanmu

  ReplyDelete
 4. Semua itu termasuk aku jugak kan?

  Sama-sama kaseh lelaki. :)

  ReplyDelete
 5. good luck mengharungi kehidupan di masa akan datang :)

  ReplyDelete
 6. nak bersara sementara waktu ke?

  ReplyDelete
 7. have a nice day

  btw..congrat ;-p
  nanti teruslah mencoret di sini

  ReplyDelete
 8. Yg pntg ad di landasan yg btul..okla tu :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...